Najaarsconcert

Het jaarlijks terugkerende najaarsconcert "Swinging Wilhelmina" vindt plaats op zaterdag 27 november a.s. in Sporthal Cromstrijen aan de Buttervliet te Numansdorp.

Na een succesvolle samenwerking met het cabarettrio De Tunes in 2009 heeft Wilhelmina het - met hulp van onze vaste presentator Rien Kroon - voor elkaar gekregen om "Het Groot Niet te Vermijden" naar Numansdorp te halen. Rien Kroon is regisseur van het GNTV.

Het Groot Niet te Vermijden vult al jarenlang de theaters in Nederland, zoals het Luxor in Rotterdam. Naast veel humor is GNTV subliem op muzikaal gebied. Op TV Rijnmond zijn in augustus-september diverse theaterconcerten uitgezonden. Voor meer informatie over GNTV zie www.hetgrootniettevermijden.nl.

Het orkest van Wilhelmina bereidt zich muzikaal voor op een veelzijdig concert. Het najaarsconcert staat altijd in het teken van "Swinging Wilhelmina", de liefhebber van andere muziekgenres  zal echter ook aan zijn trekken komen. Een greep uit het programma: Wilhelmina opent met het door John Williams gecomponeerde werk "Summon the heroes". Dit was het thema van de Olympische spelen in Atlanta in 1996. Diverse dansthema's zoals "Libertango" van Astor Piazzolla, een Hongaarse Polka en Katchaturian's "Sabeldans" komen voorbij. Natuurlijk ontbreekt popmuziek niet op het concert zoals "Hello" van Lionel Richie en "Two words" van Phil Collins. Ook muziek, ooit vertolkt door charmante dames zoals Shirley Bassey en Nina Simone, wordt gespeeld door het orkest.

Kaarten

Kaarten voor het Najaarsconcert zijn nog in beperkte mate aan de zaal te verkrijgen 15,- per stuk. De voorverkoopadressen Drogisterij Minverva en Boekhandel Edel in Numansdorp zijn uitverkocht, reserveringen zijn niet meer mogelijk.