Wilhelminasteen

Zowel drumband als orkestleden zijn uitgenodigd voor de muzikale omlijsting rondom de officiele handeling bij het leggen van de Wilhelminasteen. Deze steen is 122 jaar geleden door de toenmalige Koningin Wilhelmina gelegd aan de Wilhelminakade op de Kop van Zuid in Rotterdam. Anno 30 mei 2013 wordt er een nieuwe/vernieuwde Wilhelminasteen op symbolische wijze geplaatst in het bijzijn van burgemeester Abutaleb van Rotterdam. Een leuk detail is dat er evenals 122 jaar geleden een loden koker met "vragen aan de toekomst" wordt ingemetseld. De organisatie van dit evenement is zeer verguld dat Muziekvereniging Wilhelmina haar medewerking verleend. "bij een Wilhelminasteen hoort muziekverening Wilhelmina" aldus mevrouw Mieke van der Linden van het organisatiecommite.