Bevrijdingsconcert

« Agenda

MUZIEKVERENIGING WILHELMINA NUMANSDORP VIERT 70- JARIGE BEVRIJDING OP GROOTSE WIJZE

De muziekvereniging uit Numansdorp houdt van uitdagingen en heeft bij diverse festiviteiten in het dorp groots opgezette concerten gegeven. Reden temeer om de bevrijding van Nederland, nu 70 jaar geleden, te vieren met een gratis Bevrijdingsconcert op 5 mei 2015. 

Het Bevrijdingsconcert vindt plaats op het Flohilplein aan de Voorstraat te Numansdorp en begint om 19.00 uur speciaal voor ouderen, bewoners van De Buitensluis en de schooljeugd met liedjes uit de oorlogsjaren. Deze liedjes worden uitgevoerd en begeleid door een aantal accordeonisten.

Hierna trap de drumband het concert van Muziekvereniging Wilhelmina af met een paar leuke swingende slagwerknummers. Omstreeks 20.00 uur geven zij het stokje over aan het orkest.

Dirigent Martijn Krijnen heeft samen met de muziekcommissie prachtige muziek uitgezocht, passend bij de sfeer rondom de oorlog en de bevrijding. Zo wordt ‘Ouverture 1812’ vertolkt van Tsjaikovski, waarin de krijgsverwikkelingen te horen zijn tijdens de Russische overwinning op het leger van Napoleon. Ook een oude concertmars uit 1941 wordt nieuw leven ingeblazen. Als eerbetoon aan de slachtoffers van WO II wordt ‘Hymn to the Fallen’ uit de film ‘Saving private Ryan’ ten gehore gebracht van John Williams. Uiteraard krijgt de wat lichtvoetiger muziek uit die tijd volop de ruimte in medleys van Glenn Miller en de Andrew Sisters. Ook hedendaagse muziek ontbreekt niet met ‘De Zee’ van Trijntje Oosterhuis en ‘Vrij zijn’ van Marco Borsato.

De presentatie van het bevrijdingsconcert is in handen van Petra van Rossum. Tijdens het concert worden passende sfeerbeelden getoond.