Samenwerkingsconcert

« Agenda

Muziekvereniging Wilhelmina uit Numansdorp heeft als één van de jubileumevenementen een ‘gezellige’ (zoals zij zelf aangeven) muziekvereniging uitgenodigd. Op zaterdag 16 april zal het Samenwerkingsconcert plaats vinden samen met Hamonie-orkest Concordia uit Berkel-Enschot.

Muziekvereniging ‘Concordia’ is opgericht in 1934, maar nog altijd jong en ambitieus. De vereniging kent 4 afdelingen namelijk: de leerlingen, een instaporkest, het middenorkest én het harmonieorkest; bij elkaar goed voor 100 leden. Het harmonieorkest staat sinds 1 augustus 2015 onder leiding van dirigent Henk Mertens. 

Ook Muziekvereniging ‘Wilhelmina’ kent diverse afdelingen, zoals een drumband, een dweil-band, de samenspelgroepen en blokfluiters, een jeugdorkest en jeugddrumband en natuurlijk het fanfareorkest. Het fanfareorkest, dat 50 leden telt, staat sinds juni 2014 onder leiding van dirigent Martijn Krijnen. 

Hoe komt Wilhelmina nu aan een samenwerking met Concordia, welnu tussen één van de leden van Wilhelmina en Concordia is de afgelopen jaren méér dan een muzikale samenwerking tot stand gekomen. Een van de saxofonisten van Wilhelmina heeft al enkele jaren een relatie met een klarinettist van Concordia. “Het verhaal” gaat zelfs dat dit in 2017 zal uitmonden in een huwelijk! 

Na deze liefdevolle introductie en toelichting op het Samenwerkingsconcert met Concordia, gaat het uiteindelijk om de muziek. Muziekstukken als Festive Overture, Shine as the Light en Yakety Sax zullen de revue passeren, kortom van stevig fanfarewerk tot lichtvoetige muziek. Zeer zeker de moeite waard om te komen luisteren op zaterdag 16 april 2016 om 20 uur in Sporthal Cromstrijen te Numansdorp. Voor de toegangsprijs hoeft u het niet te laten, want het concert is gratis!