Intern Solistenconcours 2018

Op zaterdag 7 april heeft het jaarlijkse intern solistenconcours weer plaats gevonden. Na enige vertraging (vanwege file en omleidingen op de A29) werd iets na zeven uur de avond geopend door de voorzitter van de opleidingscommissie, Hans Poiesz. De rest van de avond werd de presentatie verzorgd door Mariska Bijl. Voor een deskundige jury bestaande uit Josje de Regt (onder andere bekend als voormalig dirigente van het jeugdorkest van PJ Klaaswaal) konden de leerlingen hun talenten en de vorderingen op hun instrumenten laten horen. Ten opzichte van vorig jaar waren er enkele kleine aanpassingen. Het solistenconcours kon helaas niet plaatsvinden in de sporthal, waardoor in het muziekgebouw van Wilhelmina zowel de optredens als, in enkele korte pauzes, het inspelen plaats vond. Het publiek kon genieten van een gevarieerd programma van 18 solisten, bestaande uit blazers- en slagwerkleerlingen en enkele senioren. Daarnaast werd het laatste optreden verzorgd door een hoorn trio, dat een nummer van K3 speelde in bijpassende jurkjes. Een groot gedeelte van de leerlingen gaf een optreden met pianobegeleiding. Het eerste optreden werd begeleid door pianist Rens van Rossum, de overige deelnemers (met pianobegeleiding) werden begeleid door pianist Wim van Herk.

Na alle optredens volgde een kort juryberaad en vervolgens de prijsuitreiking. Alle deelnemers kregen een diploma, een verslag van de jury (met punten) en een deelnemersbeker. Daarnaast werden voor de beste slagwerker en blazer (onder de 21 jaar) wisselbokalen uitgereikt. De Chris Knoop wisselbokaal was dit jaar voor dezelfde winnaar als vorig jaar: slagwerker Rik van Rossum. De Lies Holleman wisselbokaal werd uitgereikt aan Jasmijn Dankelman, op bugel. Iets voor half 10 was het programma ten einde en werd als afsluiting een mooie groepsfoto gemaakt met alle deelnemers.

Het was een leuke muzikale avond! Alle deelnemers: leuk dat jullie mee hebben gedaan en gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

De opleidingscommissie